Friday, March 26, 2010

Broileri-köögiviljasupp

Jätkuvalt supi lainel. Mis teha, et mitu head retsepti korraga isu on tekitanud. Siis tuleb ka kõik ära proovida. Retseptisoovituse sain oma healt tuttavalt ja selle võib leida siit. Retsept sisaldas ka pastinaaki, aga kuna ma ei tea milline see välja näeb ja poes mina seda kohanud pole, siis jäi see välja. Supp tuli mõnusalt paks.



Vaja läheb:
1 sl õli
1 tk Harilik sibul
1 tk Porrulauk
1 tk Varsseller
2 tk Porgand
1,5 l vesi
400 g broilerifilee
1 purk purustatud tomatid
2 tk kanapuljongikuubik
100 g sulatatud juust (kasutasin basiiliku-tomati merevaiku)
1 tl Pune (kuivatatud)

1tl basiilikut (kuivatatud)
3 küünt Küüslauk
hakitud petersell


Haki sibul ja porru ning kuumuta neid väheses õlis. Koori ja tükelda porgandid ning seller. Pane köögiviljad potti ja kalla peale vesi. Kuumuta keemiseni ja lisa broileriribad, purustatud tomat ning puljongikuubikud. Lisa vähehaaval sulatatud juust ja keeda suppi nõrgal kuumusel 20 minutit. Maitsesta purustatud küüslauguküünte, pune, basiiliku ja peterselliga

6 comments:

  1. Tundub väga maitsev. Mulle hästi maitsevad tomatised supid (praegu üks tomati-kalasupp just podiseb pliidil).
    Aga pastinaak on valge pinna ja valge ihuga umbes porgandi suurune juurikas (ülevalt jämedam kui porgand, alt peenem kui porgand). Mõni aeg tagasi oli väga hästi igal pool saada ja ma kasutasin seda kogu aeg lapsetoitudes (ise sõime muidugi ka). Nüüd olen mitu korda Prismast otsinud, sealt on ära kadunud. Viimati nägin paar päeva tagasi Stockas.
    Näeb välja siis selline http://img.photobucket.com/albums/v288/Setsuko/eten/pastinaak.jpg

    ReplyDelete
  2. aitäh kirjelduse eest :) üritasin leida solarise toidupoest aga seal vist ka polnud, vähemalt mina ei leidnud. Aga supp oli maitsev jah, soovitan proovida.

    ReplyDelete
  3. See supp saab meie perelt ka aplausi! Tegin ka pastinaagita ning kasutasin murulaugu merevaiku. Natuke vist sai vedelam, kui sinu supp aga maitses väga hästi. Sain karmi käsu, see põhimenüüsse lülitada.

    ReplyDelete
  4. Sa ainult kiidad :P Muideks tegin eile megahead rabarberikooki. Arvan, et see sobib teile ka ;) varati varsti teen postituse.

    ReplyDelete
  5. No ise oled süüdi, et nii head toidud välja valid :) Mul sõbrannad ka juba jälgivad Su blogi. Aga rabarberikooki proovin kindlasti, tõin just eelmisel nädalal omale maalt rabarberi aianurka kasvama ja ca nädala pärast kannatab sealt juba koogijagu näpata.

    ReplyDelete
  6. Näe. Tahtsin kiita aga olen seda juba teinud. Kiidan siis teist korda veel. Sel korral tuli nii hea supp, et sain lausa pai :)

    ReplyDelete